Bedste Bitcoin Wallet (Pung)

Last updated:

Hvis du er interesseret i at komme i gang med at handle med Bitcoin, så skal du bruge en form for Bitcoin wallet (pung), du kan opbevare din kryptovaluta i.

Det, du skal være særligt opmærksom på, når du leder efter en digital pung, er om den er brugervenlig og sikker.

I denne artikel besvarer vi spørgsmålet: “Hvad er den bedste Bitcoin-pung”? Vi har selv testet de mest populære wallets og lavet en topliste, der gør det nemmere for dig at vælge den bedste Bitcoin pung i Danmark.

En Bitcoin pung er første skridt på vejen til at eje Bitcoin

Hvis du har besluttet dig for at købe kryptovaluta som Bitcoin, så er du også nødt til at have en pung, for at kunne bruge dem. Det er det første skridt på vejen. 

Men udvalget af solide Bitcoin punge er stort, og derfor kan det være svært at vælge den bedste Bitcoin pung. Derfor har vi lavet denne guide til dig, der forhåbentligt gør valget lidt nemmere.

Hvad er en Bitcoin pung?

En Bitcoin pung fungerer som en sikker lagringsplads for dine Bitcoins. Generelt set finder man Bitcoin punge i digital format, men de kan også være fysiske på samme måde som din trofaste læderpung til din fiat-valuta. 

En digital pung er softwarebaseret. Vi kalder disse for hot wallets. Fysiske punge er hardwarebaserede, og disse kalder vi for cold wallets. Mere om dem senere.

Din Bitcoin pung vil indeholde den information, du skal bruge til at få adgang til dine Bitcoin-adresser så du kan sende og modtage kryptovaluta. Se denne adresse lidt som adressen til dit hus. Her bor din krypto, og andre folk skal kende den for at kunne sende til dig, ligesom du skal kende deres for at sende til dem. 

Nogle af de bedste Bitcoin punge kan også indeholder andre valutaer end bare Bitcoin. 

bedste bitcoin pung

Det er smartest (og sikrest) at bruge en Bitcoin wallet / pung, når du køber valutaen

Hvis du køber kryptovaluta og ikke har en pung til dem, er der ikke garanti for deres sikkerhed. Derudover er idéen med den digitale pengepung at give dig et overblik over de transaktioner, du foretager dig – hvis du allerede ved hvordan kryptovaluta fungerer, så får du med andre ord en blockchain optegnelse, som kæder dig sammen med andre Bitcoin brugere for verifikation. 

Med andre ord er en Bitcoin pung altså virkelig vigtig når du handler med kryptovaluta – også i et land som Danmark, som generelt har god digital sikkerhed. 

Hvordan fungerer en Bitcoin pung?

Din Bitcoin pung er som sagt din helt egen personlige lagerplads for de Bitcoins, du køber. De eksisterer typisk som software, hardware eller endda som hjemmesider. 

Hovedformålet er at sørge for, dine Bitcoin er sikre og tilgængelige, når du har brug for dem. 

Transaktioner du laver vil blive noteret ned ligesom på din bankkonto, og du kan bruge din Bitcoin pung til at sende og modtage Bitcoins. 

Med en Bitcoin pung får du også et sæt af private nøgler, som du bruger til at få adgang til din pung samt en seed phrase, der kan genskabe din pung. Aldrig giv disse informationer til andre. Så kan de nemlig få adgang til din Bitcoin pung, og du vil uden tvivl miste dine penge.

Sådan bruger du en Bitcoin pung

Da der er så mange forskellige Bitcoin punge derude, så kan vi ikke give en 100% akkurat gennemgang af, hvordan de virker. Men generelt foregår det sådan her:

 1. Opret en konto hos udbyderen af den pågældende pung.
 2. Vælg et ekstremt stærkt password. Husk – du kan typisk ikke gendanne dit password, så glem det ikke!
 3. Hvis du vil, kan du forbinde din e-mailadresse til din konto, så du kan lave en backup (hvilket er muligt hos nogle punge).
 4. Nu har du en Bitcoin-adresse og kan modtage penge.
 5. Du kan også sende penge ved at udfylde modtagerens Bitcoin-adresse i din pungs app på din computer eller smartphone.
bedste e wallet bitcoin

Forskellige typer af Bitcoin punge

Som nævnt tidligere er der forskellige typer af Bitcoin punge. Men de hovedsagelige typer er hardware punge (cold wallets) og Bitcoin online punge (hot wallets).

En hardware pung ses typisk som en USB-pind. Her er Ledger og Trezor populære. Mange betragter hardware punge som det sikreste valg til lagring af Bitcoins, da de ikke er forbundet til internettet. Her bør du lagre de fleste af dine Bitcoins.

Online punge er typisk meget mere fleksible og praktiske. Du kan få adgang til dem direkte fra din telefon og derfor er de specielt egnet til dagligdagsbrug.

De bedste Bitcoin punge til din smartphone

De fleste mennesker i Danmark er vant til at have deres pung med sig hvor end de går – og det er også muligt (og nemt), nu hvor der findes applikationer til diverse moderne mobile enheder. Derfor vil det mest praktiske valg for dig være, at anskaffe dig en Bitcoin pung til din smartphone. Her er de bedste Bitcoin punge til både iOS og Android:

Bitcoin Wallet iOS (iPhone)

 • Jaxx Liberty
 • Coinomi
 • A good
 • BRD
 • Green
 • Edge

Bitcoin Wallet til Android 

 • Coinbase Wallet
 • Electrum
 • ZenGo
 • Coinomi

Opsummering 

Hvis du har planer om at investere i Bitcoin, så skal du have en god pung. Sådan er det. Det er en nødvendighed for at holde dine mønter sikre, så hackere ikke bare kan hapse dem fra dig. 

Hvis du regner med at holde på dine Bitcoins på den lange bane, så er en hardware pung det bedste valg. For mindre investeringer og til dagligdagsbrug er en hot wallet helt fantastisk. Vi håber denne guide har hjulpet dig på vej til at finde den bedste Bitcoin pung for dig. 

Frequently Asked Questions (FAQ)

Vi vil altid anbefale folk at få sig en wallet så snart de begynder at handle med Bitcoins eller andre kryptovalutaer, for deres egen sikkerheds skyld. 

Din wallet adresse er den side, hvor dine valutaer ligger på (tænk på adressen som en digital bankboks eller bankkonto). 

Ja, det kan man i realiteten godt, da mange mægler sider kan holde dem for dig - men vi vil altid anbefale dig en wallet, så du selv har ejerskab og adgang til dine bitcoins. 

Du kan f.eks. sørge for at bruge en adgangskode som er svær at gætte (helst 10+ tegn med tal og specialtegn i). Ellers kan du bruge to faktor godkendelse, som giver et ekstra lag sikkerhed.