NFT Guide – Hvad er NFT’er, og hvordan køber man dem i Danmark?

Hvis I har fulgt lidt med i, hvad der sker i finansverden disse dage, så er I nok stødt på ordet “NFT” en del gange. I har nok også undret jer over, hvad det egentligt er, og hvorfor der bliver snakket så meget om det ud af det blå.   
På overfladen kan det godt være svært at gennemskue, hvad NFT’er er, og hvordan man selv kommer i gang med at få noget ud af dem. Men i realiteten er det relativt simpelt, og de minder meget om aktier generelt. Dog er der nogle forskelle. Så lad os sammen udpensle, hvad NFT’er faktisk er, hvad der gør dem specielle i den moderne finansverden, og hvordan du kan komme ind på markedet og køb NFT dem i danmark

Siden indeholder annoncer

Handelspladser for NFT’er

Binance

Binance

Få 100 USDT i handelsafgifts rabat! 

  • Største kryptobørs i verden
  • Mere end 350 forskellige kryptovalutaer
  • Fiat valutaer
  • Handel med NFT

 

*Bemærk: Mange der investerer, taber deres penge. Derfor er det vigtigt aldrig at satse penge, som man ikke har råd til at miste.

Salgsfremmende link til Binance

Kort og godt: Hvad er en NFT?

NFT guide

NFT er en forkortelse af “Non-Fungible Token”. Når noget er non-fungible, så betyder det, man ikke kan bytte det for noget ens. Det kan man for eksempel med en 5-krone. Bytter du en 5-krone for en anden 5-krone, så har du stadig en 5-krone, og derfor er 5-kroner fungible. 

Når en NFT ikke er det, så betyder det, at hver NFT er helt unik. Der findes ingen ækvivalens. Ejer du en NFT, så er du den eneste på kloden, der har lige netop den. 

NFT’er er tæt forbundet med blokkæder ligesom kryptovaluta. For eksempel eksisterer langt de fleste NFT’er som ERC-20 tokens på Ethereum-blokkæden. NFT’er skal dog ikke ses som kryptovaluta. De er ikke en valuta i den gængse forstand.

NFT’er kan være nærmest alt, du kan forestille dig. Kunstværker, avatarer, musikstykker osv. Derfor er der mange, der hylder NFT’er som en ny og nem måde for kunstnere at sælge deres kunst. Men der er meget mere forbundet med det. 

At eje en NFT giver dig typisk også en række fordele. For det første, hvis de er sjældne, så er de typisk også en del penge værd, ligesom et kunstværk ville være.

Man kan altså tjene godt på dem, hvis man analyserer markedet korrekt. Nogle NFT’er giver dig også adgang til interessante begivenheder som foredrag, kurser og meetups. Andre er integreret med spil. Og nogle udbygger din eksponering til NFT-markedet generelt.

Mulighederne er praktisk talt endeløse, og det gør dem ikke bare til en god investering, men også en interessant og spændende investering. 

Eksempel på NFT bored ape

Køb NFT – Hvordan gør jeg?

At købe NFT’er er en rimelig nem proces, som langt de fleste hurtigt ville kunne overskue. Lad os dog først skitsere, hvor man skal købe NFT’er henne i Danmark, for de kan sælges på en del forskellige måder. 

Typisk udgives NFT’er som en kollektion, og når de udgives er der forskellige måder at investere i en eller flere på. Nogle gange bliver de solgt på offentlige auktioner, som man kan få adgang til fra udgiverens hjemmeside.

Andre bliver reserveret til folk, der har købt NFT’er fra en tidligere kollektion, og endnu anderledes bliver nogle bare reserverede for tilfældige folk, der formår at komme på en whitelist. 

Men hvis du vil købe NFT’er fra en kollektion, der allerede er blevet fuldt “mintet”, og derfor er udsolgt, så skal du kigge et helt andet sted. Det er for eksempel på en hjemmeside, der hedder OpenSea.

OpenSea er en af de største markedspladser for NFT’er. Hvis du leder efter en kollektion at investere i, så finder du den på den her markedsplads.

Her er det de private ejere af NFT’erne, der sælger dem til en pris, de selv fastsætter. Så her kan du også selv sælge!

nft markedsplads

Når man skal betale for en NFT, så sker det ikke i traditionelle valutaer som dollars og kroner. Nej, her er man nødt til at have kryptovaluta og mere specifikt: Ethereum. Så for at komme i gang, skal du have opsat en krypto-wallet, og få den fyldt med lidt Ethereum. 

For at gøre processen mere overskuelig kan du følge hurtigstartguiden nedenunder!

Hurtigstartguide til køb af NFT’er

  1. Hvis du ikke allerede har det, download en krypto-wallet der understøtter Ethereum. Her kan MetaMask og Coinbase Wallet anbefales. De er praktiske og nemme at sætte op og kan bruges på OpenSea.
  2. Nu skal du købe Ethereum. Det kan du gøre hos en kryptobørs såsom Binance, hvor du betaler med din foretrukne fiat-valuta (betal i euro, det er lettest).
  3. Overfør din købte Ethereum fra kryptobørsen til din krypto-wallets adresse (aldrig lad krypto hvile hos en børs). 
  4. Lav en konto hos OpenSea, og forbind din valgte wallet til kontoen. 
  5. Køb NFT!

Køb NFT – Hvorfor bør jeg investere?

Til det her spørgsmål er det svært at give et enkelt svar. Når man kan så meget med NFT’er, så har folk også rigtig mange grunde til at udforske markedet og ultimativt investere i dem. 

For eksempel har de forskellige NFT-projekter nogle ret stærke fællesskaber omkring sig, hvor man kan lære, få nye venner og bare hygge sig. Andre ser dem som noget, der med tiden vil blive mere værd, og derfor som en investeringsmulighed lidt ligesom aktier i Lego eller Mærsk.

Andre giver muligheder for at deltage i spændende arrangementer og få vilde oplevelser. Og nogle er bare samlere, der synes det er fedt, at eje et unikt musikstykke, kunstværk eller noget helt andet. 

Vigtigst af alt er, at NFT’er skubber grænserne for, hvad der er muligt i det her nye og spændende metaverse, der mere og mere spiller en større rolle i vores liv.

Det er altså også spændende at investere i og købe NFT’er, og se, hvordan de udvikler sig på sigt. Det her er den tidlige fase, og der er ingen tvivl om, at NFT’er kommer til at spille en større og større rolle i den digitale verden.

Hvis man vil have et forspring her, så er nu et af de bedste tidspunkter at gøre det.

eksepmpel nft artist

Hvor begynder din rejse i metaverset?

Forhåbentligt forlader du denne lille guide en smule klogere på, hvad NFT’er er generelt, hvad man kan bruge dem til, og hvordan man køber NFT’er, og hvorfor, man bør investere i dem. Som sagt, så er mulighederne mange, og de skubber grænserne for, hvad der er muligt i den digitale verden. 

Hvis du føler dig klar på at starte din rejse i metaverset, så anbefaler vi, du arbejder på at få opsat en krypto-wallet, skaffer noget Ethereum til at fylde i den, og dernæst vælge et eller flere kryptoprojekter, der appellerer til dig.

Der udgives nye kryptoprojekter hele tiden, og de kan alle sammen noget helt unikt, så det endelige spørgsmål er, hvor begynder din rejse i metaverset? God fornøjelse!