Kryptovaluta Certifikater

Nogle investorer er ikke interesserede i at eje selve kryptovalutaen – disse ender med at købe et certifikat i stedet. Men hvilke certifikater findes der i Danmark og hvad vil være det bedste krypto certifikat for dig? Vi har lavet en topliste til dem, der gerne vil lære mere om kryptovaluta certifikater – hvis det er dig, så skal du læse videre på denne side. 

Siden indeholder annoncer

Handelssteder for kryptovaluta certifikater

CFD-mægler
eToro

eToro

Investér klogt med eToro!

eToro udmærker sig som en innovativ aktør inden for online handel, og kombinerer effektivt traditionelle investeringsmuligheder med sociale netværksfunktioner.

Dette gør platformen til et attraktivt valg for både nye og erfarne investorer.

Dens unikke "CopyTrading"-funktion tillader brugere at efterligne strategier fra succesfulde tradere, hvilket er en uvurderlig ressource for både læring og strategiudvikling.

Med et bredt udvalg af finansielle instrumenter, inklusive aktier, CFD kryptovalutaer og ETF'er, tilbyder eToro mangfoldige investeringsmuligheder.

Stærke sikkerhedsforanstaltninger og dedikeret kundesupport yderligere styrker eToros position som en pålidelig og foretrukken partner for investeringer online.

 

*Bemærk: Handel med CFD'er indebærer en høj risiko, hvilket afspejles i, at 76% af investeringerne fra privatpersoner ender med et økonomisk tab. Det er derfor vigtigt aldrig at satse penge, som man ikke har råd til at tabe.

Reklamelink for eToro

Binance

Binance

Få 100 USDT i handelsafgifts rabat! 

Hos Binance vil du finne et enormt stort utvalg av handelspar, noe som vil si at du kan veksle mellom et hav av forskjellige kryptovalutaer og fiatvalutaer. I dag er dette den største kryptobørsen vi har i både Danmark og verden.

 

*Bemærk: Mange der investerer, taber deres penge. Derfor er det vigtigt aldrig at satse penge, som man ikke har råd til at miste.

Salgsfremmende link til Binance

Dansk guide til krypto-certifikater i Danmark

Kryptovaluta certifikater er efterhånden begyndt at vinde sig ind på det danske marked. I denne artikel vil du blandt andet få svar på hvad kryptovaluta certifikater er, hvordan de fungerer, og derudover besvarer vi også nogle af de generelle spørgsmål, danskerne har. 

krypto certifikater danmark

Hvordan fungerer et krypto certifikat?

Et kryptovaluta certifikat minder om et certifikat i andre investerings sammenhænge. Certifikater er finansielle instrumenter, som kan handles med på samme måde som aktier. Dette certifikat følger den udvikling, der sker på et underliggende aktiv – hvilket i denne sammenhæng er den valgte kryptovaluta. 

I de fleste sammenhænge kan certifikaterne også gøre det nemmere for folk at omsætte deres kryptovaluta, så længe markedet ikke er helt korrupt. Det smarte ved at investere i certifikater frem for den ‘ægte vare’ er, at de er nemmere at komme til og håndtere.

Tænk på kryptovaluta certifikatet som en kvittering for en guldbarre, du har købt. I stedet for at skulle finde et fysisk sted hvor guldbarren kan være, kan du i stedet blot opbevare det digitale certifikat og lade en udbyder om at håndtere den fysiske vare. 

To typer af kryptovaluta certifikater

På det basale niveau er der to typer af kryptovaluta certifikater:

  • Bull – stiger i pris, når kryptovalutaen stiger i værdi (long)
  • Bear – stiger i pris, når kryptovalutaen falder i værdi (short)

I modsætning til ægte kryptovaluta, kan du her tjene penge selv, når værdien falder. Ret fedt! Men det er dog stadig en langt mere kompliceret type af trading at mestre.

Gearing i certifikater

Udover at kunne vælge at gå long (tjene penge på prisstigning) eller short (tjene på prisfald), så kan du også geare din investering. 

Når du gearer en investering, så får du muligheden for at gøre din gevinst meget større. Det kan dog også gå den anden vej. Hvis du gerne vil have, at din investering skal stige med 20% når kursen stiger med 10%, så køber du bare et certifikat med 2x gearing. Med hvis værdien falder, så går det den anden vej, så vær forsigtig!

Hvordan kommer jeg i gang med at købe krypto certifikater?

Handel med certifikater frem for decideret kryptovaluta fungerer på samme måde, som når du køber krypto helt almindeligt. 

Først og fremmest skal du vælge hvilken type krypto, du er interesseret i (det kunne for eksempel være Bitcoin eller Ethereum, som vi allerede har skrevet guides om), og derefter skal du vælge en digital mægler, som kan fungere som mellemmand når du skal købe dem. 

Øverst på vores side kan du klikke på den kryptovaluta, du er interesseret i at købe – så har vi en guide klar, som nok skal hjælpe dig gennem købet sikkert og nemt, trin for trin. 

Nedenunder vedhæfter vi dog også en kort hurtigstartsguide, der dækker alt det basale og generelle. 

Kort sagt fungerer det sådan her:

  1. Log ind på din konto hos din online mægler, eller lav en konto, hvis du ikke har en. 
  2. Søg efter det kryptovaluta certifikat, du gerne vil købe. 
  3. Hvis du ikke har handlet med et certifikat før, så skal du svare på en række spørgsmål om, hvor meget du ved om børshandlede produkter. Sådan er det med alle banker, og det skyldes lovgivning. 
  4. Derefter vil du kunne se kursen. Afgiv et bud, og vælg hvor mange andele, du vil købe. 
  5. Din ordre vil så gå igennem, når prisen har nået det niveau, du har fastsat eller med det samme, hvis du har placeret et højere bud. 

Hvornår er det smart at købe kryptovaluta certifikater?

Kryptovaluta certifikater er meget smarte for dig, der gerne vil investere i kryptovaluta, men som ikke går op i, om du ejer selve produktet eller ejer et børshandlet produkt, der følger prisen. 

Du kan tjene penge i begge tilfælde. 

Certifikater er det bedste valg, hvis du vil handle kortsigtet og trade. Hvorfor?

Fordi du ikke skal angive hver enkelt transaktion, som du er nødt til, hvis du købte rigtig kryptovaluta. 

Og uanset om du handler på den korte eller lange bane, så er kryptovaluta certifikater skønne i et skattemæssigt perspektiv. Du sparer typisk en del penge, da de ikke beskattes på samme måde som reel kryptovaluta. Du skal dog trade dine certifikater fra en ISK-konto, for at dette gælder.

Opsummering af køb af kryptovaluta certifikater

Flere og flere vælger at købe kryptovaluta certifikater i stedet for ægte kryptovaluta. 

Det er meget nemmere at købe, fordi du kan skaffe dem direkte fra en online mægler. Du kan også slippe for nogle heftige skatter, og det er for langt de fleste grund nok. 

Af den grund er helt muligt at købe og sælge ofte – endda flere gange om dagen, hvis det er det, du vil – uden problemer. 

FAQ (Ofte stillede spørgsmål)

Hvilket kryptovaluta certifikat skal jeg vælge?

Hvilket kryptovaluta certifikat skal jeg vælge?

Det er noget, du skal gøre op med dig selv, vi kan ikke give dig råd om hvilke kryptoer, der er bedst at købe. Til gengæld kan du bruge vores andre sider og artikler til at danne dig et bedre overblik over markedet og finde det bedste certifikat for dig. 

Er der forskel på prisen mellem et krypto certifikat og en rigtig kryptovaluta?

Et certifikat (meget lig andre værdipapirer) har visse administrationsgebyrer og skattebetalinger koblet på sig, hvilket gør, at de oftest vil være dyrere at købe end den ‘ægte’ vare.

Hvad skal jeg være særligt opmærksom på ved køb af et krypto certifikat?

Som det gør sig gældende med køb af alle former for investeringer (aktier, værdipapirer, osv.), skal du være forberedt på, at der aldrig er en garanti for, at du ender med at få de ønskede resultater. Markedet skifter konstant med store svingninger op og ned. 

Hvor er det bedst at købe kryptovaluta certifikater?

Her kan ikke gives et universelt svar. Forskellige mæglere tilbyder certifikater til forskellige kryptovalutaer. Nogle tilbyder gearing, andre gør ikke. Det bedste sted at købe certifikaterne er der, hvor dine behov bliver mødt.

Kræver kryptovaluta certifikater en kryptovaluta pung?

Nej, krypto certifikater kræver ikke en kryptovaluta pung som rigtig kryptovaluta. Se dem som en slags aftaler, du har med din foretrukne mægler i forhold til prisændringer på din foretrukne kryptovaluta.

Skal jeg betale skat af mine certifikater?

Det varierer fra certifikat til certifikat. Men generelt set slipper du for at betale overskudsskat af dine gevinster fra certifikater, hvilket ofte gør dem billigere end rigtig krypto.